Az MDF szigorítaná a drogtörvényt

Az MDF tiltakozik a drogtörvény tervezett enyhítése ellen. A párt frakciójának két tagja szerint az MSZP a könnyű drogok engedélyezését követelő SZDSZ-nek engedett ebben a kérdésben is. Az MDF nem tenne különbséget a könnyű és a kemény drogok között.

A Magyar Demokrata Fórum parlamenti frakciója tiltakozik a büntető törvénykönyvnek a kormány által tervezett módosítása miatt, amely a kábítószerrel való visszaélés tényállására terjed ki. Csampa Zsolt és Pettkó András országgyűlési képviselők szerdai sajtótájékoztatójukon, a parlamentben kijelentették, a választások után az MSZP ebben a kérdésben is engedett koalíciós partnerének, hiszen "az SZDSZ prominensei évek óta követelik, hogy Magyarországon engedélyezzék a könnyű drogok fogyasztását".

Az MDF-es képviselők a tárcaközi egyeztetésen lévő tervezettel összefüggésben kijelentették, nincs különbség az úgynevezett kemény és könnyű drogok között, ezért a jogszabály enyhítése helyett a demokrata fórum a szigorítást tartaná szükségesnek.

A büntető törvénykönyv jelenleg előkészítés alatt álló módosításával kapcsolatban az  igaszságügyi tárca korábban ismertette álláspontját. A tervezet szerint a kábítószerrel való kereskedelmet szigorúbban fogják megítélni, ugyanakkor azok, akik a fogyasztás mellett kis mennyiségű kábítószert adnak másoknak is, mentesülhetnek majd a büntetőjogi felelősség alól.

KAPCSOLÓDÓ CIKK