Rendezők, vállalkozók pályáznak a Nemzeti élére

Folyamatosan érkeznek a pályázati anyagok a minisztériumba a Nemzeti Színház igazgatói posztjára. A pályázók és a kuratórium teljes névsora napokon belül ismert lesz. A jelentkezők között színházi ember és vállalkozó is van.

Tízen vették fel az információs csomagot, amellyel a Nemzeti Színház igazgatói posztjára lehet pályázni. A pályázati anyag postára adásának határideje hétfő éjfél volt, ezért a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában csak néhány nap múlva tudják megmondani, hogy a tízből végül hányan próbáltak szerencsét. A minisztériumba keddig hat jelentkezés érkezett be.

A tíz érdeklődő között volt Dalos Gábor újságíró, Jordán Tamás, a Merlin Színház igazgatója, Klapka György vállalkozó, Schilling Árpád, a Krétakör Színház igazgatója, Székhelyi József színművész és Szűcs Miklós, a Budapesti Kamaraszínház vezetője. A többiek nem járultak hozzá, hogy nevüket nyilvánosságra hozzák - mondták a minisztérium sajtóosztályán.

A bíráló testület addig nem áll össze, amíg nem ismerik a pályázók neveit, nehogy átfedés legyen. A kuratóriumnak 30 napon belül döntenie kell. Bosnyák Miklós, a jelenlegi igazgató kinevezése az év végéig szól, az új vezető jövő év elejétől 5 éven át irányítja a színházat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK