Jövő héttől SMS-ben fizethetjük a parkolási díjat

Heteken belül, de valószínűleg már a jövő hét végétől SMS-ben lesz fizethető a parkolási díj. A változás Budapest két kerületét és a főváros tulajdonában lévő főbb utakat érinti.

 

A tervek szerint akár már a jövő hét második felétől SMS-ben lesz fizethető a parkolási díj Budapest IX. és XIII. kerületében, továbbá a főváros tulajdonában lévő főbb utakon (pl.: körút, Andrássy út, Bajcsy-Zsilinszky út stb.). A szolgáltatás bevezetését nem kötötték pontos dátumhoz, akár napokon belül elindulhat, ha a már folyó tesztelés sikeres lesz.

Az ötlet az ezeken a területeken működő parkolási társulástól származik. Ha az újítást bevezetik, akkor a parkoló autósnak nem kell az automatánál jegyet váltania, ez egy SMS elküldésével helyettesíthető.

A szolgáltatást bármelyik telefontársaság előfizetői igénybe vehetik. A parkolóőrök pedig ellenőrizni tudják majd, hogy egy parkolócédulával nem rendelkező autós bejelentkezett-e telefonon. Az SMS-ben fizetett díjaknál is - mint ahogy a parkolóóráknál - kétóránként lehet újra fizetni. A számlaadás a mostani rendszerhez hasonlóan fog működni, azaz utólag be lehet menni az illetékes társasághoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK