Félmilliárdos állami telek 86 millióért

A honvédség 14 ezer négyzetméteres rózsadombi ingatlanja mindössze 86 millió forintot ér - tudta meg a Blikk. A tárca új vezetése felülvizsgálja a május 22-én kötött szerződést.

Mindössze 86 millió forintot adtak a honvédség használatában lévő 14 ezer négyzetméteres ingatlanért a Rózsadomb tetején. A Szalamandra úton lévő telek környékén a négyzetméterárakat 40 ezer forintra becsülte a Blikk által megkérdezett szakértő. A Honvédelmi Minisztérium előző vezetése egy pályázat keretében három öröklakásért elcserélte az ingatlant. A cseréről szóló szerződést május 22-én írták alá. A területet két magánszemély vette meg, akik csak a laptól értesültek arról, hogy a Kincstári Vagyoni Igazgatóság nemet mondott a szerződésre.

Bocskai István, a HM kommunikációs igazgatója elmondta, hogy létezik még egy kapcsolódó megállapodás, ami 301 millióról szól, de nem publikus. A szerződésekhez értékbecslést is csatoltak, de ezt sem hozzák nyilvánosságra. A tényleges ingatlancsere nem történt meg, az új vezetés felülvizsgálja a szerződést.