Rengeteg telefon Lengyelországból

Nagyon sokan telefonálnak, de egyelőre csak a kórházban ápoltak névsorát ismerjük, az áldozatokról nem tudunk tájékoztatást adni az érdeklődőknek - közölte az [origo] kérdésére a lengyel nagykövetség ideiglenes ügyvivője.

Sajnos egyelőre nincs elég információnk - mondta Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője az [origo]-nak. Lengyelországból nagyon sokat telefonálnak - a lengyel internetes újságok már közölték is az információs vonalak számát -, de egyelőre csak a kórházakban ápoltakról tudnak tájékoztatást adni. Az áldozatok névsorát még nem kaptuk meg - mondta a nagykövetség képviselője. A nagykövetség két munkatársa a helyszínre utazott, illetve felkeresi a kórházakat is.

Forrás: ORIGO A busz utaslistáját sem ismeri a lengyel nagykövetség, mert bár azt tudják, hogy melyik szerzetesrend, melyik parókiája szervezte az utat, de mások is felszálltak a buszra. A célállomás a Bosznia-Hercegovinai Medjugorje üdülőhely volt.

Roman Kowalski elmondta, hogy a magyar hatóságokkal kitűnő az együttműködés és több együttérző üzenetet kaptak, Illés Zoltán, a Fidesz alelnöke személyesen kereste fel a nagykövetéségt, hogy pártja nevében részvétet nyilvánítson. A követséggel a kapcsolatot a Miniszterelnöki Hivatal és a Külügyminisztéerium tartja.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKK