Őrizetbe vették Pándy András fiát

Pándy András fiának kijelentései miatt a brüsszeli ügyészség attól tart, hogy a fiú megismételheti apja szörnyű tetteit. Az apát tavasszal hat gyilkosság miatt ítélték életfogytiglani börtönre. Az ügyészség most kezdeményezte, hogy a fiút helyezzék házi őrizetbe.

A brüsszeli ügyészség kezdeményezte a hatszoros gyilkosság miatt életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Pándy András hasonnevű fiának házi őrizet alá helyezését, mert attól tart, hogy utánozza apja szörnyű tetteit. Erről a VTM flamand televízió számolt be.

Mivel az ifjabb András az antwerpeni Deurne városrészben lakik, az ottani ügyészség közvetíti a brüsszeli ügyészség javaslatát a helyi békebírónak, s annak dolga lesz eldönteni, valóban indokolt-e házi őrizet alá helyezni a 21 éves fiút, aki többször esküvel fogadta, hogy "folytatni fogja apja művét".

A 75 éves Pándy Andrást a brüsszeli esküdtszék március 6-án életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte, miután bűnösnek mondta ki két felesége és két vér szerinti, valamint két fogadott gyereke meggyilkolásában.

Ifjabb Pándy András Áron 5-6 éves lehetett csak a gyilkosságok idején, és közvetlen élményei nincsenek. Miután viszont apjával nőtt fel, mert őt nem helyezték gondozás alá, mint nővérét, Rékát, roppant megrázó hatást tett rá a lelepleződés, a per, az ítélet. A tárgyalás során alig volt képes néhány halk szófoszlánynál többet kinyögni a bíró kérdéseire.

Alig egy hónappal az ítélet után András Áron azzal jelentkezett a rendőrségen, hogy látta a metrón évek óta eltűnt anyját, Fintor Editet és egyik nővérét is. A vallomás némi feltűnést keltett, mert a perben mindvégig makacsul tagadó vádlott azt állította, hogy nemcsak nem gyilkolta meg hozzátartozóit, hanem azok élnek és fel is fognak bukkanni az ítélet után.

A nyomozók meghallgatták, de nem sok hitelt adtak ifjabb András vallomásának. Szöget ütött viszont a fejükbe az a megjegyzése, hogy ő apja utóda és "folytatni fogja apja művét".

Korábban:

Pándy fellebbez

Életfogytiglanra ítélték Pándyt

Ajánlat

A Pándy-gyilkosságok története