Közlekedés - hétfő

Forgalomkorlátozások

Buda

A Bartók Béla utat a Szent Gellért tér és a Kosztolányi Dezső tér között lezárták. Ezen a szakaszon csak a BKV járművei és a taxik közlekedhetnek. A terelőút a Műegyetem rakpart - Irinyi József utca - Október huszonharmadika utca útvonal.

Augusztus végéig - a Bartók Béla úton nem közlekednek a villamosok, helyettük villamospótló autóbusz jár a 19-es és a 49-es villamos vonalán. A BKV ideiglenesen villamos végállomást létesített Fehérvári úton a Móricz Zsigmond körtérnél.

A 18-as villamos két szakaszon jár, a Szent János Kórház és a Döbrentei tér között, illetve a Móricz Zsigmond körtér és az Albertfalva kitérő között.
A 47-es villamos a Budafok Városház tér és a Móricz Zsigmond körtér között közlekedik. A körtér és a Deák Ferenc tér között kék színű 47V jelzésű villamospótló autóbusszal lehet utazni. Az autóbuszok az Erzsébet hídon mennek át Pestre és a Szabadság hídon jönnek vissza Budára. A Szabadság hídon csak az autóbuszok és a taxik hajthatnak át és csak a Buda felé vezető irányba.
A buszok a munkálatok ideje alatt is járnak a Bartók Béla úton.

A Bartók Béla út felújításával kapcsolatos még, hogy:
a Budai alsó rakpartot a Lágymányosi híd és a Bertalan Lajos utca között kétirányúsították. Az alsó rakpartról a Műegyetem rakpartra a Bertalan Lajos utcánál lehet feljutni.
a Szent Gellért rakparton a tér előtt a Bartók Béla út felé vezető oldalon irányonként egy sáv járható,
a Budafoki utat a Szent Gellért tértől a Karinthy Frigyes út felé egyirányúsították,
a Karinthy Frigyes út felől a Fehérvári út felé a Váli utcán át lehet közlekedni.

Az Árpád fejedelem útján a Margit híd alatt a hídra - Pest irányába - jobbra felvezető sávot felbontották.

A Városmajor utcában a Szamos utca és a Csaba utca között a befelé vezető oldalt a Barabás-villa felújítása miatt leszűkítették. A munkaterület mellett irányonként csak egy sáv szabad.

Pest

A Felvonulási téren július 2-án éjfélig a Budapesti Búcsú rendezvényei miatt nem lehet megállni.

A Hungária felüljárón - a felújítás újabb ütemében - az Árpád híd felé kettő, míg az ellenkező irányban egy sávon haladhat a forgalom. A gyors 32-es busz most csak a Mexikói útig közlekedik Kőbányáról. Az autóbuszok helyett továbbra is érdemes a menetrend szerint közlekedő 1-es villamosokkal utazni.

A IX. kerületben, az Epreserdő utcát péntek reggeltől augusztus 25-ig lezárják az M5-ös autópálya fővárosi szakaszánál. A kerülőút mindkét irányban a Napfény utca.

A VII. kerületben, a Hutyra Ferenc utcát az Izabella utca és a Rózsa utca között lezárták.

A Dózsa György úton a Hősök tere és a Benczúr utca között, illetve a Damjanich és a Dembinszky utca a Thököly út felé vezető külső sávban nem közlekedhetnek. A Marek József utca után az Ajtósi Dürer sor felé balra kanyarodó belső sávot nem használhatják az autósok

Felbontották a Thököly úton a külső sávot a Hernád utca előtt befelé, a Verseny utcánál pedig kifelé. Útszűkületre kell számítani a Cházár András utcánál is.

Kőbányán a Kada utcát a Maglódi út előtt felbontották. A Korányi Frigyes utcát a Maglódi út és a Kozma utca között szakaszosan lezárják.

A Pesti úton a Sáránd utcánál mától a csatornaépítési munkák kezdődnek.

Sávlezárások lassítják a forgalmat a Pannónia utcában a Garam utcánál, az Örs vezér terén,
Újpesten a Megyeri útnál, a Kisfaludy és az Irányi Dániel utca között, a Baross utcában a József körút és a Mária utca között, a Kerepesi úton a Százados útnál, a Jászberényi úton és a Vaspálya utcában, a Veres Péter úton, az Üllői út XVIII. kerületi szakaszán, a XV. Kerületben a Fő úton a Sín utca és a Rákóczi utca között, és Csepelen a Széchenyi István utcában.
Budán a Fehérvári úton a Szabolcska Mihály utcánál, az Eötvös út elején

A Lánchíd Buda felé vezető oldalán lezárták a járdát felújítás miatt.

Traffipax

A fővárosban hétfő délutántól a XIII kerületben, a Béke úton befelé a Gyermektérnél, és a VII. kerületben, a Dózsa György út elején végeznek sebességmérést.

Vidéki utak

Hegyeshalomnál és Beregsuránynál a kilépő autók várakozási ideje fél óra.

Az M0 -ás autópályán a 19-22-es km között a négyből csak két sáv járható.

Az M1-es autópályán burkolat felújítás miatt egy pályán, szembeforgalomban kell közlekedni Bicskénél, Tatabányánál, Komáromnál, és Győrnél a Rába-hídon.

Az M3-as autópályán Gödöllőnél a főváros felé tartó pályán halad a kétirányú forgalom. A Füzesabony felől érkezők nem hajthatnak le Gödöllőnél. Torlódásra lehet számítani Budapest határában is.

Az M7-es autópályán négy szakaszon még továbbra is a Balaton felé vezető oldalon, irányonként két szűkített sávon haladnak a járművek. A megengedett sebesség 60 km/óra. Budapest felé továbbra is zárva lesz a szabadbattyáni, az agárdi és a kápolnásnyéki csomópont. Balatonaliga és Zamárdi között az új pályán irányonként egy sávon lehet közlekedni.

A 33- as főút hortobágyi szakaszán több helyen jelzőlámpák irányítják a
forgalmat, torlódásra lehet számítani.

Az 1-es főúton, Budaörsön, a Szabadság úton burkolat-felújítás miatt a Károly király út és a Komáromi út közé eső szakaszt lezárták. A forgalmat elterelik.

Útépítés miatt torlódás várható a 11- es főúton Leányfalunál, az 5-ös főúton Alsónémedinél, a 4-es főúton Abonyban, 3-as főúton Halmaj és Tornyosnémeti között.