Rekordot döntöttek a mentősök szilveszterkor

Kirívóan sok munkájuk volt az óév utolsó napján és az új év első óráiban a mentősöknek a fővárosban. Leginkább ittas emberekhez és petárda okozta sérülésekhez hívták őket. A mentők folyamatosan úton voltak, és munkájuk közben még támadások is érték őket.

Minden eddigi számot meghaladóan, rendkívül sok munkájuk volt a mentősöknek az elmúlt 24 órában. Közel 500 esethez kellett kivonulniuk az Országos Mentőszolgálat munkatársainak a fővárosban.

A mentősök a korábbi tapasztalatok alapján megerősített szolgálattal készület szilveszterre, de a mostani esetszám a szokásosnál is nagyobb volt - tájékoztatta az [origo]-t Győrffy Pál, az Országos Mentőszolgálat Szóvivője. A mentőautók szinte folyton úton voltak, és egyszerre több esetet is el kellett látniuk. Ezek között közel 100 ittas ember volt, 10-15 petárdás sérülést láttak el, melyek között súlyos, ujjroncsolódásos eset is volt. Erőszakos cselekményekhez (támadások, szurkálások) 5-6 esetben vonultak ki.

A legkomolyabb riasztás éjjel három órakor érkezett a mentősökhöz, amikor egy XXII. kerületi égő házhoz hívták őket. Ide összesen öt autóval vonultak ki, és hat sérültet láttak el. A hat sérült közül ketten életveszélyes égési sérülést és füstmérgezést szenvedtek, két sérült állapota súlyos, ketten pedig könnyebben sérültek meg.

Az óriási mennyiségű munka mellett támadások is érték a mentősöket. Egy elmebeteg és egy részeg is rátámadt a segíteni érkezőkre. Mindkét esetben kárt tettek a támadók az autóban és megsérült a mentő személyzete is.