Két súlyos tűz a fővárosban

Hatan megsérültek, közülük ketten életveszélyesen egy budapesti lakástűzben. A fővárosban egy másik tűzhöz is kivonultak a tűzoltók: a XVIII. kerületben melléképületek gyulladtak ki.

Két súlyos tűzesetről számolt be az új esztendő hajnalán Molnár Péter, a tűzoltóság szóvivője. Az egyik a XXII. kerületben a Nagytétényi út és a József Attila utca sarkán egy földszintes sorházban történt. Egy ötszobás lakás teljesen terjedelmében égett, és a benne tartózkodott hat személy megsebesült. Két sérült állapota súlyos, életveszélyes, kettőé súlyos, ketten pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek el - tájékoztatta az [origo]-t Győrfi Pál, a mentők szóvivője.  A sérülteket öt mentő látta el. A tüzet két vízsugárral oltották el. A lakás nagy része teljesen kiégett. A tűz okának vizsgálata folyamatban van. Az biztos, hogy a lakásban tartózkodók aludtak, amikor a lángok keletkeztek.

A másik tűzeset a XVIII. kerületi Csévéző utcában következett be. Itt kettő faház a hozzátartozó melléképületekkel és egy személygépkocsi mintegy 200 négyzetméteres alapterületen égett. A lángokat a tűzoltók négy habosított vízsugárral eloltották. Az egyik égő melléképületből egy propánbután gázpalackot, egy acetilén palackot és egy oxigén palackot hoztak ki, visszahűtésüket megkezdték. Ebben a tűzestben személyi sérülés nem történt. A tűzoltók munkáját nehezítette, hogy a környéken nincs tűzcsap, így a vizet távolsági szállítással tudták a helyszínre juttatni.