Egy fideszes képviselő elsodort egy gyalogost

Vágólapra másolva!
Kovács Zoltán fideszes országgyűlési képviselő gépkocsijával elsodort egy gyalogost Budapesten belvárosában hétfő délután, miután összeütközött egy kisbusszal, amelynek nem adott elsőbbséget. Az elütött gyalogost kórházba szállították megfigyelés céljából. A rendőrség tájékoztatása szerint Kovács a baleset után nem volt hajlandó megfújni a szondát és az oda igyekvő ügyészt sem várta meg, pedig kérték rá.
Vágólapra másolva!

Az Országos Rendőrfőkapitányság közleménye szreint a balesetet okozó képviselő nem adta meg az elsőbbséget a védett útvonalon haladó járműnek. Az ütközés következtében a politikus autója megpördült, majd elütött egy gyalogost és nekicsapódott egy parkoló autónak.

A baleset során sérülést szenvedett hölgyet a mentők kivizsgálás és megfigyelés céljából kórházba szállították. Amennyiben a sérült 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, akkor Kovács Zoltán szabálysértést, ellenkező esetben bűncselekményt követett el. Tekintettel Kovács képviselői jogállására, bűncselekmény esetén a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal, szabálysértés esetén pedig a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztálya folytatja le az eljárást.

Fekete Zoltán, a Fidesz sajtóirodájának sajtófőnök-helyettese viszont a távirati irodának a baleset lefolyásáról azt nyilatkozta, hogy Kovács Zoltán fideszes országgyűlési képviselő autóját hátulról egy másik gépkocsi meglökte, s a lökés következtében a képviselő járműve elsodort egy gyalogost - egy nőt -, aki könnyebb sérülést szenvedett.

A sajtófőnök-helyettes úgy tudja, a sérült már el is hagyta a kórházat. Hozzátette: Kovács Zoltán maga hívta a mentőket a sérülthöz. A képviselő Fekete szerint kérte, vegyenek vért tőle, annak bizonyítására, hogy a baleset idején nem volt ittas állapotban.

A rendőrség tájékoztatása szerint Kovács Zoltán mentelmi jogára hivatkozva nem volt hajlandó megfújni az alkoholszondát. A helyszínelő rendőr kérése ellenére nem várta meg, amíg az ügyész megérkezik.

Kovács Zoltán a parlament rendészeti bizottságának alelnöke, Pápa polgármestere.