Zavarodott tutajost húztak ki a Dunából

Tahitótfalu magasságában egy meglehetősan zavartan viselkedő férfit húztak ki a Dunából. A dunabogdányi férfi a maga által ácsolt tutajon, egy gumimatracon kuporgott. Megmentőivel azt sejttette, öngyilkossági szádékkal hajózott ki a nyílt vízre. A mnetők egy budapesti gyógyintézetbe szállították.

Egy Dunán tutajozó elgémberedett férfi mentéséhez riasztották csütörtökön kora délután a szentendrei tűzoltókat. A dunai hajóst azonban még tűzoltók odaérkezése előtt kihúzták a vízből.

A parton sétálók Tahitótfalu közelében figyeltek fel a férfira, aki deszkából ácsolt tutaján, egy gumimatracon kuporgott - közölte Végh István tűzoltó százados. Elmondta, hogy egy asszony mobiltelefonon értesítette őket. Eközben a hölgy férje, Fábián János tahitótfalui lakos is a helyszínre érkezett, szóval tartotta folyón sodródót, majd amikor az megközelítette a partot, beugrott a Dunába s érte úszva kimentette a férfit a vízből.

A kiérkező tűzoltók pokrócba burkolták a teljesen áthűlt embert. Kiderült, a meglehetősen zavartan viselkedő férfi B. Péter 40 éves dunabogdányi lakos, aki megmentőivel sejttette, hogy öngyilkossági szándékkal indult a nem mindennapi vízi útra.

A vacogó tutajost egy budapesti gyógyintézetbe szállították a mentők.

(MTI)