Vállalta tettét a fenékpusztai festményrongáló

Az RTL Klub információi szerint már megtalálták a fenékpusztai vendégházban történt lövöldözés felelősét. A zalai rendőrségre érkezett bejelentés szerint Skultéty Sándor, a Környezetvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkárának tavaly októberi születésnapi rendezvényén egy tájképre több lövést adtak le, miáltal a festmény megrongálódott.

Az RTL Klub úgy tudja, hogy a Környezetvédelmi Minisztérium egyik magas rangú tisztségviselője tette tönkre a nagy értékű festményt. A tévétársaság információi szerint Paróczai Csaba, Skultéty Sándor államtitkár titkárságvezetője már a botrány kirobbanása előtt magára vállalta a rongálást, sőt kártérítést is fizetett.

Skultéty korábban azt állította, hogy február 20-án a sajtóból értesült arról, hogy a vendégházban távozása után állítólag szándékos rongálás, lövöldözés történt. "Megnyugtatom a közvéleményt, amennyiben a vizsgálat az üggyel kapcsolatban bármilyen törvénytelenséget állapít meg, az elkövetővel szemben a törvényt betartva, a legszigorúbban fogok eljárni" - tette hozzá.

Az RTL Klub információi szerint létezik egy irat, amelyben Paróczai Csaba kötelezettséget vállal a kép megrongálásért. Eszerint Paróczai, az államtitkár kabinetfőnöke az ünnepség másnapján vállalta a felelősséget a festmény tönkretétele miatt, de nem adott számot a kép megrongálódásának történetéről. Az RTL Klub szerint a kabinetfőnök vállalta, hogy megtéríti a helyreállítás költségeit, vagy a teljes kártérítést és a kép leltár szerint 200 ezer forintos árát már ki is fizette.

Ajánló:

Korábban:

(2001. február 28.)