Valószínűleg ártatlanul ült másfél évet egy férfi

Másfél évig ült előzetes letartóztatásban egy 27 éves férfi, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt. Azonban nem emelnek vádat a napokban szabadlábra került féri ellen, mert sem a vizsgálatok, sem a helyszínen talált nyomok, de még a szemtanúk vallomásai sem szóltak ellene.

Másfél évig ült börtönben egy kegyetlen gyilkosság gyanúsítottjaként az a 27 éves férfi, akit a napokban szabadlábra helyeztek Kecskeméten. A HavariaPress értesülései szerint a ceglédi H. Tamást még 1999. szeptemberében vették előzetes letartóztatásba egy Tiszaugon történt emberölés miatt. Az ügyben eljáró Szolnok megyei rendőrség szerint nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel végzett Tiszaug határában egy budapesti asszonnyal, és elvette 500 ezer forintját.

A Bács-Kiskun megyei főügyészség nem emel vádat a gyanúsított ellen, mert nem bizonyítható, hogy a ceglédi férfi lenne a tettes. A holttesten maradt anyagmaradványok nem utalnak a gyanúsítottra, a DNS vizsgálat pedig egyértelműen negatív lett. Ezen kívül a szemtanúk nem ismerték fel H. Tamást, és nem ismerték fel a kocsiját sem, de még a helyszín közelében talált keréknyomok sem egyeznek.

Az illetékes megyei bíróság kiszabadította a kecskeméti börtönben fogva tartottat. Az áldozat hozzátartozói azonban panasszal éltek a felmentő határozat ellen, ezért az ORFK pótnyomozásra utasította a Szolnok megyei rendőrséget. A pótnyomozás befejeztéig H. Tamás szabadlábon marad.

(HavariaPress)