Nyomozás indult Nógrádi vallomásával kapcsolatban

Nyomozást rendelt el az ügyészség pénteken Nógrádi Zsoltnak az olajbizottság előtt tett vallomásával összefüggésben. A férfi az olajmaffiával hozott kapcsolatba több közéleti személyiséget, köztük Pintér Sándor belügyminisztert. A legtöbb hírbe hozott személy már feljelentette Nógrádit.

Nyomozást rendelt el a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal adócsalás és egyéb bűncselekmények alapos gyanúja miatt pénteken ismeretlen tettes ellen. A vizsgálat Nógrádi Zsoltnak az Országgyűlés olajbizottsága június 8-i ülésén tett állításaival függ össze.

Konkrét személy elleni alapos gyanú a jegyzőkönyv és a feljelentés alapján nem állapítható meg, a nyomozás feladata lesz kideríteni, hogy a jegyzőkönyvben található bűncselekményre vonatkozó állítások megalapozottak-e, és ha igen, kik az elkövetők - közölte a Legfőbb Ügyészség sajtóosztálya.

Az említett bizottsági ülésen Nógrádi Zsolt vállalkozó vallomásában az olajmaffiával hozott összefüggésbe több politikust, közéleti személyiséget, köztük Pintér Sándor belügyminisztert. A legtöbb, Nógrádi által említett személy feljelentést tett Nógrádi, illetve Pallag László bizottsági elnök ellen.

(MTI)

Ajánló: