Az alelnökök irányítják hétfőtől a Magyar Rádiót

Hajdu István, a Magyar Rádió elnöke még pénteken meghosszabbítja a rádió két alelnökének megbízását. Az elnök mandátuma ugyanis hétfőn lejár, jövő héttől már ideiglenesen sem irányíthatja tovább a rádiót. Juhász Judit és Papp Miklós alelnökök vállalták a rádió átmeneti irányítását az új elnök kinevezéséig. Az elnöki posztra kiírt pályázat eredménytelen volt, csütörtökön nem sikerült új vezetőt választani.

Hajdu István, a Magyar Rádió elnöke az alelnökök megbízását azért hosszabbítja meg, mert a rádió vezetésének folyamatosnak és működőképesnek kell lennie azután is, hogy elnöki mandátuma hétfőn éjfélkor lejár.

Az elnök közölte: az alelnöki posztok meghosszabbítását az is indokolta, hogy egy sikertelen pályázat esetén a médiatörvény nem ad lehetőséget arra, hogy az elnöki tisztséget gyakorló személy ideiglenesen lássa el feladatát.

Az elnöki posztra kiírt pályázat csütörtökön nem járt eredménnyel, így hétfő éjféltől a Magyar Rádiónak mindaddig nincs elnöke, amíg nem írnak ki újabb pályázatot, és az nem eredményes.

A közszolgálati rádió szakmai vezetője, a műsorügyekben eljáró legfelsőbb vezető hétfőtől Juhász Judit, míg az infrastrukturális ügyekért Papp Miklós alelnök felel.

(MTI)