A szlovák rendőrök szerint hamarosan elfogják a dunaszerdahelyi maffialeszámolás tetteseit

Egy magas rangú szlovák rendőrtiszt szerint az év végéig mindenképpen felderítik a Szlovákia történelmében példátlan, tíz emberéletet követelő dunaszerdahelyi maffialeszámolás tetteseit.

Tavaly márciusban három álarcos férfi rontott be a dunaszerdahelyi Fontána bárba, az ottani alvilág akkori törzshelyére, ahol néhány másodperc leforgása alatt géppisztolyokkal lemészárolták egy alvilági banda tíz tagját, köztük Pápay Tibort, majd nyomtalanul eltűntek a helyszínről.
A Csallóköz központjában fekvő városban korábban is, azóta is több alvilági leszámolás történt.

Ivan Dujka, a nagyszombati (Trnava) kerület rendőrfőkapitánya csütörtökön nyilatkozott a SITA nevű szlovák kereskedelmi hírügynökségnek. Azt mondta: a mészárlás tettesei - más bűncselekmények miatt - már vagy börtönben vannak, vagy nincsenek is az élők sorában, hiszen elképzelhető, hogy azóta ők is más alvilági leszámolások áldozatai lettek.

A rendőrfőkapitány elzárkózott a részletek ismertetésétől, de nem tagadta: a rendőrség már régebben tisztában van azzal, hogy kik voltak a Fontána bárban rendezett vérfürdő tettesei, ezért ő nagyon elégedett a nyomozás eddigi eredményeivel.

A mészárlás estéjén egy további, tizenegyedik személy is tartózkodott a társaságban, de ő néhány perccel az álarcos gyilkosok rajtaütése előtt elhagyta a bárt, tehát nem zárható ki, hogy őt a tettesek meg akarták kímélni, és ezért előre figyelmeztették, hogy még hét óra előtt távozzon.

(MTI)