A közszolgálati tévénél befejeződött az idei létszámleépítés

A napokban befejeződött a Magyar Televízió Rt. év elején bejelentett, két hullámban történt létszámcsökkentése. Az idén további csoportos elbocsátásokra nem kerül sor. A szerkezeti átalakítás keretében a társaság elnöke, Szabó László Zsolt Kapuvári Gábort nevezte ki a Csak ma című műsor főszerkesztőjének.

A tavalyi nagy létszámú, ezret megközelítő leépítést követően ebben az évben 300 munkatársától vált meg az MTV Rt. Nemrégiben Szabó László Zsolt elnök úgy nyilatkozott, hogy az új, Kunigunda utcai televíziós központ átadásakor 1000-1300 munkatársat szeretnének foglalkoztatni.

Tovább folytatódik viszont a szervezet fejlesztése és a műsorok megújítása. Ennek keretében Szabó László Zsolt, a Magyar Televízió elnöke augusztus 1-jétől Kapuvári Gábort bízta meg a délelőtti Csak ma című műsor főszerkesztői teendőinek ellátásával. A jelenlegi főszerkesztőt, Ráduly Margitot felkérték, hogy a jövőben ő legyen a helyettes.

A továbbiakban Kapuvári Gábor hatáskörébe tartozik annak eldöntése, hogy kikkel kíván együtt dolgozni új feladatkörében. Természetesen a munkatársak is eldönthetik, hogy közreműködnek-e a továbbiakban is a délelőtti műsorban.

Az MTI értesülése szerint a jövőben nem tartanak igényt többek között két műsorvezető - Dombóvári Gábor és Fodor János - munkájára.

(MTI)