Az ügyészség előtt az olajbizottság politikusokat is megvádoló tanújának vallomása

A Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal megkezdte Nógrádi Zsolt vállalkozó vallomásának vizsgálatát. Nógárdi az Országgyűlés olajügyi bizottságának ülésén az olajmaffiával hozott összefüggésbe több politikust, de bizonyítékokkal nem támasztotta alá beszámolóját.

Az ügyészségi nyomozó hivatal megkezdte Nógrádi Zsolt vallomásának vizsgálatát. Ezután még 15 napja van a hivatalnak arra, hogy eldöntse: Nógrádinak az olajügyi bizottság ülésén tett vallomása alapján megállapítható-e politikusok büntetőjogi felelőssége, és ha igen, akkor ez ügyben elrendeli-e a nyomozás lefolytatását. A jegyzőkönyv tartalmi hitelt érdemlősége nagymértékben a nyilatkozó személy szavahihetőségétől függ - közölte Bócz Endre fővárosi főügyésztől hétfőn.

Nógárdi Zsolt június 8-án, a parlament olajügyi bizottságának zárt ülésén azzal vádolt meg több politikust, többek között Szabó Iván volt pénzügyminisztert, Lezsák Sándor MDF-es képviselőt, Zsíros Géza kisgazda politikust és Pintér Sándor belügyminisztert, hogy korábban együttműködtek az olajmaffiával. A megvádolt poltikusok mindegyike tagadta, hogy köze lett volna az olajügyekhez, Szabó és Pintér pedig feljelentette Pallagot. Nógrádi nagy vihart kavaró vallomása most érkezett meg az ügyészségre.

(MTI)

Ajánló: