Road show-n népszerűsíti magát a rendőrség

Június végétől road show-n népszerűsíti magát a rendőrség. Az országos körút első állomása Miskolc lesz. A rendezvényen elsősorban az ifjúságot próbálják elrettenteni a drogok fogyasztásától.

Az ORFK a Police Road Show elnevezésű programot az Ifjúsági és Sportminisztériummal, a Láng Művészeti és Kulturális Egyesülettel, valamint a Skála-Centrum áruház ánc támogatásával hagyományteremtő céllal indítja útjára. A szervezők elképzelése szerint a rendőrségről kialakult meglehetősen kedvezőtlen kép átalakítása a rendezvénysorozat legfőbb feladata. Elsősorban az ifjúságnak kínálnak a bűn- és baleset-megelőzéssel foglalkozó, a kábítószer-fogyasztástól való elrettentést szolgáló programokat.

Miskolcon június 24-én, szombaton a Centrum Áruház környékén rendezik meg a road show-t. A szabadtéri színpadokon és a sátrakban a koncertek és vetélkedők mellett a megye rendőrfőkapitánya, főügyésze, bírósági elnöke és közigazgatási hivatalának vezetője tart fórumot. Emellett bemutatkozik a Zsaru magazin, a rendőrség hivatalos hetilapja is.

A záró rendezvényt szeptember 16-án Hatvanban tartják, az immár hagyományos "Rendőr kék hét" keretében.

(MTI)

Ajánló:

Adatok a rendőrségről, a Belügyminisztérium oldalán.