Újságíróknak álcázott rendőrök vetettek véget a luxemburgi túszdrámának

A rendőrség mesterlövészei tegnap este lelőtték a luxemburgi túszejtőt. A elmebeteg tunéziai születésű férfit két fejlövés érte, válságos az állapota. A kiszabadult gyerekek és a nevelők sértetlenek.

A mesterlövészek akciója után mindenki kétségbeesetten rohant az épület felé. Rendőrök, mentősök, szülők akartak azonnal megbizonyosodni arról, hogy nem történt baja a 25 gyereknek és a három nevelőnek. Ekkor már a harmincadik órája tartott a túszdráma. Aztán kiderült, hogy a kicsik és nevelőik egészségesek. Az elgyötört gyerekeket mentősök és pszichiáterek hozták ki a napközis otthonból. Miután alábbhagyott a felfordulás, és mindenki megnyugodott, a részletek is ismertté váltak.

A férfit valójában tőrbe csalták: újságíróknak álcázott rendőrök mentek az épülethez, hogy interjút kérjenek tőle. A túszejtő azt hitte, teljesült egyik követelése. De amikor két tússzal az oldalán kilépett szabadba, a kommandósok azonnal lőttek. A trükk miatt a Nemzetközi Újságíró Szövetség később tiltakozott.

A tunéziai férfit két fejlövés érte, de nem halt meg. Állapota válságos. A rendőrség szerint a kialvatlan és zavart túszejtő egyre kiszámíthatatlanabbá vált, ezért cselekedni kellett. A kétezres lélekszámú Wasserbillig lakói fellélegeztek, az emberek az utcára tódultak, hogy megtapsolják a fáradt, de sértetlen kis túszokat és nevelőiket, a rendőröket és a mentősöket.

Ehhez hasonló túszdrámára még nem volt példa a békés Luxemburgi Nagyhercegségben.

(RTL KLUB)

Ajánló:

Korábban:

(2000. június 1.)