Vádemelés a Budapesti Fegyház- és Börtön volt gazdasági igazgatója ellen a Döcher-ügy miatt

Hivatali visszaélés bűntettének alapos gyanúja miatt a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal a hét elején vádemelési javaslatot tett a Budapesti Fegyház- és Börtön volt gazdasági igazgatója ellen a Döcher-ügy miatt.

Konkoly Csaba, a hivatal csoportvezető ügyésze elmondta: Kövér György igazgató saját maga engedélyezte Döcher György munkavállalását a börtön falain kívül, holott külső munkavállalás előtt az elítéltet a befogadási és foglalkoztatási bizottság elé kellett volna állítani.

Döcher György a sajtóban alvilági leszámolásként emlegetett kettős gyilkosság egyik áldozata, akit február 2-án a főváros XV. kerületének egyik presszójában ismeretlen tettes agyonlőtt. Döchert a rendőrség korábban Harasztia Teodóra meggyilkolásával gyanúsította, azonban bizonyítékok hiányában a Pest Megyei Főügyészség 1994-ben felmentette. A férfit más bűncselekmények miatt az első fokon eljáró Váci Városi Bíróság 1996 novemberében öt év börtönbüntetésre ítélte.

A büntetés-végrehajtási bíró a későbbiekben helybenhagyta az elítélt enyhébb végrehajtási szabályozásra vonatkozó kérelmét, Döcher György így tartózkodhatott hivatalosan, felügyelet nélkül a börtön falain kívül, amikor meggyilkolták. A tettesek után még mindig nyomoz a rendőrség .