A nemzetbiztonsági bizottság nem fogadja el az ügyészség Nádor-üggyel kapcsolatos határozatát

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága panasszal él a katonai ügyész határozata ellen, amely elutasította a nyomozást a parlamenti testületnek a Nádor-üggyel összefüggő február elején tett feljelentésével kapcsolatban. Kovács Zoltán a bizottság fideszes alelnöke

Kovács Zoltán, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke: elmondta: a bizottság a panasz benyújtásáról többségi döntéssel, kilenc-hat arányban határozott, és őt bízta meg azzal, hogy azt megfogalmazza és benyújtsa a katonai ügyészséghez.

- A bizottság a törvényben biztosított jogával él, ezért nyolc napon belül panaszt tesz a nyomozás megtagadása miatt - közölte a fideszes alelnök.

A Budapesti Katonai Ügyészség vezetője a múlt héten jelentette be, hogy a Nádor '95 Rt. tevékenységével kapcsolatban a Kormányzati Ellenőrzési Iroda 1998. október 26-i, illetve a nemzetbiztonsági bizottság 2000. február 2-i - jórészt egyező tartalmú - feljelentése alapján lefolytatott nyomozást az államtitoksértés és a gazdasági bűncselekmények vonatkozásában bűncselekmény hiányában lezárta. Emellett az ügyészség ismeretlen nem hivatásos állományú személyek által elkövetett vámbűncselekmények és csempészet alapos gyanúja miatt áttette a nyomozást a VPOP illetékes szerveihez.

(MTI)