A debreceni polgármester gépkocsivásárlását kifogásolják helyi képviselők

Helyi önkormányzati rendeletek állítólagos megsértése miatt vizsgálóbizottság megalakítását indítványozza a debreceni közgyűlésnek 17 képviselő. Huszka Imre, a pénzügyi bizottság szocialista elnöke közölte: első ízben Kósa Lajos polgármester decemberi gépkocsi-vásárlási ügyét kifogásolták.

Huszka azt állítja, hogy a nagy értékű Audi A6 típusú gépkocsi vásárlásáról csak az utolsó pillanatban tájékoztatták az ügyben illetékes önkormányzati bizottságot, s annak döntése után 5 perccel már a városháza előtt állt a nyilván korábban – a bizottsági döntést megelőzően - kifizetett gépkocsi - mondta Huszka Imre.

Huszka szerint a belvárosi tömbrehabilitáció kapcsán - a bizottsági állásfoglalás ellenére - titkosított opciós szerződésekkel vásárolt fel ingatlanokat a polgármesteri hivatal. Állítólag a képviselők nem ismerhették meg e szerződések tartalmát, s azt sem tudhatták meg: van-e valamiféle titkos szerződés a város és az ingatlanközvetítéssel foglalkozó gazdasági társaság között.

A szocialista képviselő szerint hiába fordultak a polgármesteri vezetéshez ezekkel a kérdésekkel, nem kaptak választ. Huszka Imre közölte: reméli, hogy már a következő közgyűlésen megalakulhat az önkormányzati döntések szabályszerűségét vizsgáló bizottság Debrecenben.

(MTI)

Ajánló: