Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Világító mellényeket osztogattak a rendőrök

Vágólapra másolva!
A szabályokat betartó autósoknak sötétben világító biztonsági mellényeket adtak szombaton a veszprémi rendőrök. A nagyszabású közúti ellenőrzés során több száz autóst büntettek meg.
Vágólapra másolva!

Sárga biztonsági mellényeket ajándékoztak a rendőrök szombaton a Veszprémet elkerülő útgyűrűn azoknak az autósoknak, akiknél az ellenőrzés során mindent rendben találtak - tájékoztatta Hardi László alezredes az MTI-t a közúti akciót követően.

A Európai Unió több országában - például Olaszországban és Spanyolországban - már kötelező az úgynevezett láthatósági mellény felvétele. A sárga, világító öltözék életet menthet, ha például éjszaka kell a defektet kapott járművet javítani - mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési osztályának vezetője.

Hardi László közlése szerint 50 mellényt osztottak ki, kizárólag magyar autósoknak. Az osztályvezető elmondta, hogy Veszprém megye útjain - különösen a balatoni 71-es és a 8-as főúton - összesen 100 rendőr és 22 polgárőr, közel 120 helyszínen tartott közlekedési ellenőrzést.

A járművezetők közül 281-en helyszíni bírságot kaptak, melynek teljes összege 1 millió 355 ezer forintra tehető. Szabálysértési feljelentést - főleg gyorshajtás és a kötelező felelősség-biztosítás hiánya miatt - 65 autóssal szemben tettek a rendőrök. Hardi László ismertetése szerint 415 autóst szondáztak meg, közülük két személlyel szemben ittas vezetés miatt büntető feljelentést tettek. A rendőrség a közlekedési akció során Pápán elfogott két körözött bűnözőt is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez