Kiraboltak egy debreceni utazási irodát

Vágólapra másolva!
Az Eurotours debreceni irodájába péntek délelőtt bement egy férfi, és egy pisztolynak látszó tárggyal a pénz átadására kényszerítette az alkalmazottat. A rendőrség a helyi vasútállomáson fogta el az elkövetőt, az elrabolt félmillió forinttal együtt.
Vágólapra másolva!

A Eurotours utazási iroda debreceni, Petőfi téri irodájában egy női alkalmazott egyedül tartózkodott, amikor egy férfi belépett a helyiségbe azzal, hogy pénzét szeretné euróra váltani. "Amíg az alkalmazott átment a pénztárhoz, a férfi maszkot húzott a fejére, és kezében pisztolynak látszó tárgyat tartva bedobta a szatyrát a pénztárba azzal, hogy a hölgy tegye bele a bevételt" - mondta Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A nő, aki egy évvel korábban átélt hasonló rablótámadást, félmillió forintot, több mint 3000 eurót és 55 dollárt tett a szatyorba, amivel a férfi elmenekült. A szomszéd bolt egyik férfi dolgozója üldözőbe vette a rablót, aki a vasútállomás felé menekült, és közben ledobta arcáról a maszkot. Az Eurotours alkalmazottja időközben riasztotta a biztonsági szolgálatot és a rendőröket, akik a vasútállomáson kezdték el keresni a tettest.

"Röviddel az elkövetés után egy vasúti kocsi vécéjében a rendőrség megtalálta a férfit és hiánytalanul az elrabolt összeget" - mondta a sajtóreferens, hozzátéve, hogy az elkövető kihallgatása megkezdődött.