Pályázatot írtak ki a Puskás-stadion megújítására

Vágólapra másolva!
Pályázatot írt ki a Puskás-stadion és a környező létesítmények hasznosítására a sporttárca. Ennek alapján fogják majd kidolgozni a terület végleges hasznosítási koncepcióját. A tervek szerint a megújult stadion körül multifunkcionális sportközpont  jönne létre, valamint szállodákat, éttermeket is építhetne a komplexum területére a befektető.
Vágólapra másolva!

A fejlesztés során teljesen megújulna a lerobbant állapotú Puskás-stadion, lebontják az életveszélyes állapotban levő felsőkaréjt. A sporttárca tájékoztatása szerint - a korábbi ígéretekkel szemben - nem tüntetik el a futópályát, amely miatt a nézőtér nagyon messze van a játéktértől. A felújítás nem jelent bővítést, azaz marad a jelenlegi 30 ezres befogadókapacitás, azonban megteremtik annak lehetőségét, hogy 50 ezresre lehessen bővíteni a stadiont.

A Puskás-stadion mellett egy multifunkcionális sportközpontot képzel el a sporttárca, amelyet PPP-konstrukció formájában valósítnának meg, vagyis a döntően magánbefektetők részvételével megvalósuló beruházáshoz az állam hosszú távú szolgáltatásvásárlási garanciát nyújt majd.

A 40 hektáros komplexum egy része megkötöttség nélkül áll majd a befektetők rendelkezésére. Így ott - a sporthoz is kapcsolódóan - szállodákat, éttermeket, fittneszcentrumokat - építhetnének.