Elítélték a kábítószerügybe keveredett rendőröket

Vágólapra másolva!
Tíz vádlottból kilencet fegyház-, illetve börtönbüntetésre ítélt elsőfokú, nem jogerős ítéletében a Fővárosi Bíróság hétfőn abban a négy évvel ezelőtti kábítószerügyben, amelyben vádlottként Simon Ferenc és élettársa - volt rendőrtisztek -, valamint Száva Lajos és felesége is érintett.
Vágólapra másolva!

Simon Ferenc volt rendőrfőhadnagyot, elsőrendű vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerrel való, forgalmazással elkövetett visszaélés bűntettének kísérletében társtettesként, valamint jelentős kárt okozó csalásban, lőszerrel való visszaélésben és közokirat-hamisításban találta bűnösnek a bíróság, ezért kilenc év fegyházra és hét év közügyektől való eltiltásra ítélte.

Az ügyész javaslatára a szökés és elrejtőzés veszélye miatt a bíróság a volt rendőrtisztet, valamint a nyolcadrendű vádlottat ismét, az ügy során már másodszor helyezte előzetes letartóztatásba. A két férfit a tárgyalás végén a büntetés-végrehajtás egyenruhás munkatársai bilincsben vezették el.

Simon Ferenc élettársa, Farkasdi Erzsébet volt rendőrhadnagy negyedrendű vádlott három év két hónap börtönbüntetést kapott, szintén jelentős mennyiségű kábítószerrel való, forgalmazással elkövetett visszaélés bűntettének kísérlete miatt, bűnsegédként. Száva Lajos harmadrendű vádlottat és feleségét, a hetedrendű vádlottat öt év hat hónap, illetve öt év négy hónap fegyházbüntetésre ítélte a bíróság ugyanebben a vádpontban.