Siófok leendő stadionjáért perli a GYISM-t

Vágólapra másolva!
Pert indított Siófok önkormányzata a sportminisztérium ellen a stadionépítésre ígért 500 millió forintos támogatás elmaradása miatt - közölte a Balaton-parti város polgármestere az MTI-vel. A sporttárca szerint azonban nincs semmi olyan szerződés, amely alapján kötelezhetőek lennének a támogatás kifizetésére, amelyet még Deutsch Tamás korábbi miniszter ígért meg a siófokiaknak.
Vágólapra másolva!
Gyurcsány: nem számolunk olimpiai pályázattal/itthon/20040603gyurcsany.html

A mintegy másfél milliárd forint értékű stadionberuházás egyharmadát kitevő támogatást múlt év végéig kellett volna megkapnunk - mondta Balázs Árpád fideszes polgármester, hozzátéve: nagyon sajnálatosnak tartja, hogy az önkormányzatnak "tehetetlenségében" a bírósághoz kellett fordulnia. Hozzátette: "a kifizetést azzal utasították el, hogy nincs pénz, ám ez nem felel meg a valóságnak, ugyanis a szaktárca 5 milliárd forint szabadon felhasználható kerettel rendelkezik, aminek csak a felét fordították pályázati támogatásokra".

A sporttárca szerint csak arról van szó, hogy Deutsch Tamás korábbi miniszter ígéretet tett egy új siófoki stadion támogatására, azonban erről semmilyen érvényes szerződés sincs, így nincs jogalapjuk a siófokiaknak az 500 millió forint követelésére.

"A támogatás elmaradásával a várost nagy veszteség érte, hiszen a legfrissebb hírek szerint az NB I-ben játszó, negyedik helyen végzett futballcsapatunk, a Balaton FC a napokban Pápára igazolt át csak azért, mert a siófoki pálya nem felelt meg az osztályba sorolás követelményeinek" - mondta Balázs Árpád, aki szerint arról is sikertelenül próbáltak egyezkedni a minisztériummal, hogy a jelenleg raktáron lévő beléptetőrendszert adják oda Siófoknak, amivel csökkenthető lett volna a támogatás összege. A polgármester azt is nehezményezi, hogy a világítással ellátott műfüves edzőpálya építésre beadott pályázatukat is elutasította szaktárca, noha az mindenben megfelelt a pályázati kiírásnak.