Beigazolódott a választási csalás gyanúja

Vágólapra másolva!
Megtagadta az OVB a Magyar Vidék és Polgári Párt, valamint a Zöld Párt közös listájának nyilvántartásba vételét. A szabálytalanságra egy állampolgári bejelentés alapján derült fény, mely szerint az ajánlószelvényt csak az egyik párt javára töltötték ki, és a másik nevet csak később írták oda.
Vágólapra másolva!

Nem vette nyilvántartásba az Országos Választási Bizottság a Magyar Vidék és Polgári Párt, valamint a Zöld Párt közös listáját, ugyanis bizonyítottnak találta a választási szabálytalanságot. A hazai választások történetében páratlan ügyre állampolgári bejelentés alapján derült fény. Többen panaszkodtak, hogy kopogtatócéduláikkal nem a közös indulást, hanem csak az egyik pártot akarták támogatni, a második párt neve utólag került az ajánlószelvényre. A testület bizonyítottnak látta, hogy a lista így készült - írja a Népszabadság.

Az OVB döntését követően már biztos, hogy nyolc pártnév kerül fel a szavazócédulákra: a Fidesz, az MDF, a MIÉP, az MSZP, a Magyar Nemzeti Szövetség, a Munkáspárt, az SZDSZ és a Szociáldemokrata Párt - írja a Népszabadság.