Rendőrök várták az MDF alelnökét a HM előtt

Vágólapra másolva!
Gémesi Györgyöt, az MDF alelnökét és a Kormorán együttest, amely a párt megrendelésére dalt írt az iraki háborúban való további magyar részvétel ellen, sajtótájékoztatójuk előtt rendőrök várták a Honvédelmi Minisztérium előtt. Gémesi az akciót előzetesen nem jelentette be a rendőrségen, szerinte ha teherautóról tartanak tájékoztatót az más, mint ha közterületet használnának. Az V. kerületi rendőrkapitányság vezetője szerint a járőröknek fel kell mérniük, mi történik a minisztérium előtt.
Vágólapra másolva!

Gémesi György köszönetet mondott az V. kerületi rendőrkapitánynak és a Honvédelmi Minisztérium katonai szolgálatának, hogy szombati sajtótájékoztatója után végül átadhatta Juhász Ferenc honvédelmi miniszternek címezve az iraki jelenlét ellen tiltakozó CD-t.

Az MDF alelnökét és a Kormorán együttest, amely a párt megrendelésére az iraki háborúban való további magyar részvétel elleni tiltakozásul írta a "Hová indulsz? Hová térsz?" című dalt, a sajtótájékoztatót megelőzően rendőrjárőrök várták a minisztérium előtt.

Gémesi György elmondta: ő az ügyeletes tisztnek jelentette be, hogy a HM parkolójában tart sajtótájékoztatót és szerinte ha egy teherautóról szól a zene, az más kategória, mint ha közterületet használna.

Mészáros Péter ezredes, az V. kerületi rendőrkapitányság vezetője a helyszínen elmondta, hogy a központi ügyelettől értesült az eseményről. Hozzátette: a járőrök azért jöttek, mert fel kellett mérniük, mi történik a Honvédelmi Minisztérium előtt.

Gémesi György a sajtótájékoztatón közölte: az MDF szerint még súlyosabbá vált a helyzet Irakban. Utalva a fogolykínzásokra és az amerikai fiatalember kamera előtti lefejezésére, kijelentette: ha "mi akár egy, tíz, vagy háromszáz katonával részt veszünk, asszisztencia ezekhez a történésekhez".

"A négypárti egyeztetés, az úgymond négypárti maszatolás nem segít" - mondta Gémesi György, hozzátéve: nem a négy pártnak kell egyezkednie, hanem az Országgyűlésnek kell döntenie, világos és tiszta állásfoglalást hoznia.

"Nincs semmi keresnivalónk Irakban, a magyar katonának a magyar hazát kell védenie, semmiféle nemzetközi szerződés nem kötelez bennünket arra, hogy ebben a most már valóban gyalázatossá váló küzdelemben részt vegyünk" - mondta az MDF alelnöke.

A tájékoztató után Gémesi György kísérőlevéllel együtt átadta a honvédelmi miniszternek címzett CD-t a HM épületében a váltásparancsnoknak. Kísérőlevélben Gémesi György megjegyzi: reméli, hogy a dal üzenete arra inspirálja a kormányt, hogy támogassa az Irakban szolgáló magyar katonák hazahozatalát.