Demszky a városokért lobbyzik az EU-ban

Vágólapra másolva!
Az európai városok méltánytalanul háttérbe szorultak az elmúlt évtizedekben az Unió elosztási gyakorlatában - mondta Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere, az SZDSZ európai parlamenti listájának vezetője. "Az unió nem veszi kellőképpen figyelembe azt, hogy állampolgárainak 80 százaléka városokban él" - hangoztatta.
Vágólapra másolva!

Demszky Gábor feltette az SZDSZ európai parlamenti választási kampányának következő kérdését: mire fordítson több pénzt az Európai Unió? Elmondása szerint a konzervatívok a mezőgazdasági termelők támogatását tartják elsődlegesnek. Demszky Gábor úgy vélte, a szocialisták azt mondják, mindegy, hogy melyik területre fordít több pénzt az unió, az a lényeg, hogy minél többet megkapjunk belőle. "A jelenleginél jóval több pénzre van szükség a városi problémák megoldására, több pénz kell a lakótelepek felújítására, a városi környezetvédelemre, vagy a városi közlekedés-fejlesztésre" - ismertette a liberális választ a szabad demokrata politikus. Hozzátette: ez nem azt jelenti, hogy az SZDSZ agrárellenes párt lenne, de azt tudni kell, hogy Magyarországon a lakosság 6,4 százaléka foglalkozik mezőgazdasággal.

"A magyar lakosság kétharmada városokban él és megérdemlik, hogy az érdekeit fokozottan, nagyobb mértékben vegye figyelembe az Európai Unió" - tette hozzá. Szavai szerint módunk lesz befolyásolni, hogy az unió merre tartson, milyen politikát folytasson. "Nagyon határozott misszióval megyek az unióba, az európai és a magyar városokat, köztük Budapestet kívánom képviselni ott" - fogalmazott. "Számos európai és a jövőben csatlakozó ország nagyvárosainak polgármestere csatlakozott ahhoz a programhoz, amely a nagyvárosok érdekeit próbálja jobban előtérbe helyezni" - jelentette ki Demszky

A sajtótájékoztatón Demszky Gábor útjára indította az SZDSZ kampánybuszát, amely a választásokig járja majd az országot.