Összedőlt három lakás a fővárosi gázrobbanásban

Vágólapra másolva!
Gázrobbanás történt péntek délután a főváros XII. kerületében, amelynek következtében összedőlt három földszinti lakás. A hat sérült közül ketten szenvedtek súlyos sérüléseket.
Vágólapra másolva!

A mentők délután öt óra előtt néhány perccel kaptak riasztást arról, hogy robbanás történt a a főváros XII. kerületében az Alkotás út és a Hertelendi utca sarkán egy lakóházban - mondta az [origo]-nak Győrfi Pál az Országos mentőszolgálat szóvivője. Győrfi elmondása szerint hat sérültet láttak el, közülük ketten súlyos, négyen könnyebb sérüléseket szenvedtek. A szóvivő tájékoztatása szerint egyikük sincs életveszélyes állapotban.

Győrfi közölte: jelenleg a törmelékek átvizsgálása folyik. Kérdésünkre hozzátette: valószínűsíthető, hogy nincsenek további sérültjei a robbanásnak, amelyben három földszinti lakás dőlt össze.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője egyelőre ismeretlen eredetű robbanásról beszélt. A szóvivő elmondta, hogy egy régi típusú, 3 emeletes bérházról van szó. A házat kiürítették, nagy része lakhatatlanná vált. A törmelékek átvizsgálása során a kutya egy helyen jelzett, jelenleg ezt a területet vizsgálják. Molnár Péter elmondta, hogy a robbanásban egy járókelő is megsérült.