Hatan pályáznak a Népszabadság élére

Vágólapra másolva!
Hatan pályáznak - belülről - a Népszabadság jelenleg betöltetlen főszerkesztői posztjára - értesült a Világgazdaság. A lapot rövidesen átalakítják, a jövőben a fiatalokat szeretnék megcélozni.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság hat vezető munkatársa pályázik a főszerkesztői posztra - tudta meg a Világgazdaság. A kandidálók között van a jelenleg a szerkesztőség operatív irányítását végző Vörös T. Károly, aki a társadalompolitikai és kulturális rovat vezetője is, Füzes Oszkár, a lap brüsszeli tudósítója, Pogár Demeter római tudósító, Ferencz Gábor lapszerkesztő, Nagy Csaba, a külföld rovat vezetője és Léderer Pál, a Népszabadság Online felelős szerkesztője.

Az új főszerkesztőt várhatóan májusban nevezik ki. Eötvös Pál közös megegyezéssel február 12-én vált meg a Népszabadság főszerkesztői tisztségétől. Azzal kapcsolatban, hogy a megújulás miatt változik-e a szerkesztőség összetétele, várhatóan majd az új főszerkesztő dönt.

A lapot rövidesen átalakítják, a jövőben jobban szeretnének a fiatalokra koncentrálni. Az 1994-ben még közel 300 ezer példányban értékesített Népszabadságból jelenleg kevesebb mint 170 ezer fogy. Olvasótáborának eközben közel egyharmadát a nyugdíjasok teszik ki, míg a fő célcsoport is 40-60 évesek közül kerül ki.