Támogatja a további gyógyszerár-befagyasztást az MSZP

Vágólapra másolva!
Az MSZP parlamenti frakciója támogatja azt a módosító indítványt, amely lehetőséget adna arra, hogy 180 napon túl is be lehessen fagyasztani a gyógyszerárakat. A frakcióvezető-helyettes szerint alaptalannak bizonyultak a gyógyszerhiánnyal kapcsolatos aggodalmak.
Vágólapra másolva!

Juhász Gábor, az MSZP parlamenti frakciójának vezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján közölte: a frakció támogatja a gyógyszerárak 180 napon túli befagyasztását biztosító módosító indítványt. Juhász elmondta: várakozásuk szerint csak rendkívül korlátozott körben vagy egyáltalán nem kerül sor a gyógyszerárak tartós befagyasztására.

A gyógyszerárak 180 napon túli befagyasztásának lehetőségét biztosító módosító indítványt a kormány is támogatja - tette hozzá. Mint mondta, a frakció üdvözli Kökény Mihály egészségügyi miniszter gyógyszerár-csökkentési kísérletét, aminek következtében mintegy 8.200 gyógyszer ára csökkent 12-15 százalékkal. Hozzátette: a gyógyszerhiánnyal kapcsolatos aggodalmak is alaptalannak bizonyultak.

Juhász Gábor beszélt az úgynevezett telefonadó kérdéséről is. A képviselő szerint a vállalati telefonok kérdésében a frakció úgy kíván "tiszta helyzetet" teremteni, hogy míg a telefon valamennyi költsége teljes körűen elszámolható lenne, áfája nem lenne visszaigényelhető. Mint mondta: véget kívánnak vetni annak a bizonytalan helyzetnek, hogy a vállalkozók vélhető magáncélú telefonbeszélgetéseit az adóhivatal vélelmezze.