Irakba utazik a honvédelmi miniszter

Vágólapra másolva!
Irakba utazik Juhász Ferenc honvédelmi miniszter, hogy találkozzon az ott szolgáló magyar katonákkal, és hogy tárgyaljon a lengyel vezetésű hadosztály parancsnokával. A miniszter múlt héten utazott volna Irakba, de akkor biztonsági okok miatt elhalasztották az utat.
Vágólapra másolva!

A honvédelmi miniszter az Irakban tevékenykedő magyar szállítóalakulathoz utazik csütörtök délután. Juhász Ferenc pénteken állománygyűlésen találkozik a magyar katonákkal, és tárgyalni fog a lengyel vezetésű többnemzetiségű hadosztály parancsnokával is - mondta a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs igazgatója.

Forrás: Honvédelmi Minisztérium
Magyar katonák Irakban

Matyuc Péter hozzátette: ezen a megbeszélésen Juhász Ferenc "megvizsgálja a lengyel katonák létszámcsökkentésének körülményeit, és tárgyal az esetleges spanyol kivonulás utáni helyzetről".

Juhász Ferenc a Somogy megyei Kaszópusztán, csütörtökön, sajtótájékoztatón elmondta: tájékozódik a magyar katonai váltás lebonyolításának eredményességéről, tárgyal a békemisszióban résztvevő lengyel partnerekkel

"Kíváncsi vagyok arra, hogy hogyan tudják megoldani a létszámcsökkentést, folytatok tárgyalást arról, hogy ott a békés rendezés milyen formában ad lehetőséget másfajta szerepvállalásra, újjáépítésben való részvételre, és teljesen természetesen vizsgálni fogom annak következményét is, ami egy esetleges spanyol lépés eredményeképp felmerülhet" - tette hozzá Juhász Ferenc.

Juhásznak ez lesz a második látogatása az Irakban szolgálatot teljesítő 300 magyar katonánál. Először tavaly októberben járt a magyarok bázisául is szolgáló hillai táborban. A miniszter eredetileg a múlt héten utazott volna Irakba, akkor azonban Juhász azért halasztotta el útját, mert az utaztatást végző amerikai katonaság nem tudta volna garantálni a delegáció biztonságát.