Tucatnyian perelik pénzükért a K & H Equitiest

Vágólapra másolva!
Pár napon belül beperli a K&H Equitiest a brókerbotrányban érintett ügyfelek egy része - írja a Magyar Hírlap. A tucatnyi ügyfél számadási kötelezettség nem teljesítése miatt adja be a keresetet. A lap szerint a brókercég továbbra sem fizeti ki az ügyfelek befektetett pénzét és kamatait, csupán 20-25 ügyfélnek tettek szóbeli ajánlatot.
Vágólapra másolva!

A brókerbotrány károsultjai közül eddig senkit nem kártalanított a K&H Equities, ezért a hetven ügyfél közül tucatnyian napokon belül pert indítanak a brókercég ellen - írja a Magyar Hírlap. A lap szerint az érintettek közül eddig csak 20-25-en kaptak - szóbeli - ajánlatot a kártalanításra, ám a felajánlott éves szinten nyolcszázalékos bruttó hozamot nem fogadták el, mivel az az adólevonások után csak 2-3 százalékos hasznot hozna. Az ügyfelek számadási kötelezettség nem teljesítése miatt adják be a keresetet.

Magyar György ügyvéd még február elején fordult a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF) a brókerbotrányban érintett ügyfelek egy részének nevében. Az ügyvéd azt kérte felügyelettől, hogy lépjen fel az ügyfelek érdekében, és zároltassa a későbbi kártérítésre fordítható összeget - 10-20 milliárd forintot. A PSZÁF azonban elutasította a kérést, és azt javasolta, hogy tereljék jogi útra az ügyet az érintettek - írja a lap.

A K&H közben maga is pert tervez indítani egyes ügyfelei ellen, jogalap nélküli gazdagodás miatt. A károsultak ügyvédje szerint azonban jogalap hiányáról egyáltalán nem lehet beszélni, hisz az ügyfeleket szabályos szerződés kötötte a brókercéghez - írja a Magyar Hírlap.