Pornós CD-ügy: pert nyert a leváltott igazgató

Vágólapra másolva!
Jogerősen pert nyert a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Intézet pornóképeket tartalmazó CD-k miatt leváltott, majd posztjára visszahelyezett igazgatója a megyei önkormányzat ellen indított munkaügyi perében. A másodfokon eljáró megyei munkaügyi bíróság ítéletében helyben hagyta a városi munkaügyi bíróság korábbi döntését, s negyedmillió forint elmaradt vezetői pótlék megfizetésére kötelezte a munkáltatót.
Vágólapra másolva!

A megyei bíróság egyetértett az elsőfokú bíróság azon álláspontjával, hogy az igazgató ellen indult fegyelmi vizsgálat során a munkáltató eljárási hibát követett el, mert azzal nem lehetett volna megbízni egy másik intézmény vezetőjét. A kecskeméti CD-ügyben egyébként az intézmény igazgatója, Kohajda László tette meg a feljelentést azért, mert a pedagógiai intézettől pornós felvételeket tartalmazó, eredetileg az intézmény programját ismertető lemezek kerültek ki az oktatási intézményekbe. Az igazgatót a megyei közgyűlés felelősnek tartotta a történtekért, visszavonta megbízatását, majd a munkaügyi bíróság korábbi döntése nyomán visszahelyezte posztjára.

Kohajda László az MTI munkatársának elmondta: örül a jogerős ítéletnek, hiányolta azonban, hogy a bíróság az eljárás során nem vizsgálta miként kerültek a felvételek a lemezekre, hogyan maradtak rajta, illetve ki tette fel.

Szabó Károly, a munkáltató Bács-Kiskun megyei önkormányzat alelnöke az MTI-nek elmondta: egyelőre tudomásul veszik a jogerős döntést. Az írásos ítélet tanulmányozása után döntenek arról, hogy felülvizsgálati kérelmet nyújtanak-e be a Legfelsőbb Bírósághoz, avagy tudomásul veszik az ítéletet. Úgy vélte ugyanis, hogy a bíróság ítélete a fegyelmi eljárás során tapasztalt formai hibákra alapozódik.