A budai hegyekben tartja magát a jég

Vágólapra másolva!
A fő- és tömegközlekedési útvonalak jól járhatók Budapesten, általában nedves a burkolatuk. A budai hegyekben azonban még mindig jegesek, síkosak a járdák és a mellékutcák. Balesetve-szélyesek a fákról lehulló jégdarabok és a leszakadó ágak is.
Vágólapra másolva!
Iskolai szünet Zemplénben a jég miatt/itthon/20040223jegesedes.html

Jól járhatók a budapesti fő- és tömegközlekedési útvonalak, a budai hegyekben azonban még mindig jegesek a mellékutcák és a járdák, emellett a fákról lehulló jégdarabok is nehezítik a közlekedést. Továbbra sem közlekedik a Fogaskerekű vasút a felső-vezeték jegesedése miatt. A 21-es busszal lehet utazni a Moszkva tértől a Svábhegyig. A belógó faágak miatt a fogas-pótló busz nem tud közlekedni.

Vastag jégréteg rakódott a budapesti és környéki erdőterületek fáira. Az útra bedőlő fák miatt lezárták a Jánoshegyi és a Tündérhegyi utat. A leszakadó ágak miatt óvatosan kell autózni a budai hegyvidéki utakon, így a Budakeszi, a Szépjuhászné, a Nagykovácsi, a Hármashatár-hegyi, a Szépvölgyi, a Zugligeti, a Szilassy és a Csillaghegyi utak erdőben futó szakaszain. Az autókat nem ajánlatos a fák alatt vagy a fák közvetlen közelében hagyni.