Két vádlott ruháján is kimutatták Simon Tibor vérét

Vágólapra másolva!
Két vádlott ruháján is kimutatható Simon Tibor vére - mondta egy véranalízissel foglalkozó szakértő az egykori válogatott focista agyonverése miatti per tárgyalásán. A harmadik vádlott ruhája már kitisztítva került a szakértőhöz, a negyedikén pedig csak saját vére volt.
Vágólapra másolva!

Simon Tibor egykori ferencvárosi labdarúgót 2002. április 21-én hajnalban egy szórakozóhelyen kirobbant vita után úgy megverték, hogy két nappal később belehalt sérüléseibe. Az ügyészség négy férfit vádol az ügyben halált okozó testi sértéssel. A szerdai tárgyaláson a bíró új, immár a harmadik orvosszakértő kirendelését kérte, mert az előző két szakértő nem tudott megegyezni arról, hogy voltak-e rúgásból származó sérülések is az áldozat fején. A mai tárgyaláson meghallgatott, véranalízissel foglalkozó szakértő szerint két vádlott ruháján is kimutatható Simon Tibor vére. A harmadik vádlott ruhája már kitisztítva került a szakértőhöz, a negyedikén pedig csak saját vére volt.

Még az első, február 6-i tárgyalási napon a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a három szabadlábon lévő vádlottat is, mert az adatok alapján a vádtól eltérően a cselekmény akár emberölésnek is minősülhet. Akkor az elsőrendű vádlott bűnösnek vallotta magát a bántalmazásban, de a halálos eredményt illetően nem. Azt is kijelentette, hogy megbánta a tettét. A másik három vádlott, akik a szórakozóhely biztonsági őrei voltak ellentmondásos vallomásaikban azt is tagadták, hogy részt vettek Simon Tibor agyonverésében.

Az egyik vádlott egyébként a Készenléti Rendőrség törzsőrmestere volt a cselekmény idején. Az eset után néhány nappal a rendőrség etikai bizottsága szolgálatra méltatlannak találta és szolgálati viszonyát megszüntették.

A per szerdán további tanúk meghallgatásával folytatódik.