Fejszés gyilkos ölt a katonai egyetemen

Vágólapra másolva!
Csütürtök hajnalban a rendőrség gyanúja szerint egy azerbajdzsáni férfi megölte örmény tanulótársát a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem egyik kollégiumában. A feltételezett gyilkos késsel és baltával támadt alvó áldozatára. A kollégiumi diákok a helyszínen elfogták és átadták a rendőrségnek az azeri tisztet.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön hajnalban S. Ramil 27 éves azeri állampolgár a rendőrség gyanúja szerint megölte tanulótársát a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem egyik kollégiumi szobájában. Az áldozat egy 26 éves örmény férfi volt. Mindketten egy három hónapos angol nyelvi kurzuson vettek részt, és katonatisztek voltak. Tanúvallomások szerint S. Ramil hajnalban bement áldozata szobájába, ahol egy magyar és egy örmény diák aludt. A gyilkos késsel többször mellkason szúrta az örményt, majd egy fejszével "az áldozat fejét majdhogynem elválasztotta testétől" - mondta Fülöp Valter őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának vezetője az MTI-nek. A módszer miatt különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják a férfit.

A gyilkosságnak tanúja volt az áldozat magyar szobatársa. A feltételezett gyilkost a kollégium diákjai lefogták és lecsillapították. A rendőrök hajnali öt után nem sokkal érkeztek, és a helyszínen elfogták S. Ramilt. Jelenleg a X. kerületi rendőrkapitányság fogdájában van. Kihallgatása már megkezdődött. A gyilkosság indítékát egyelőre nem tudják a rendőrök. Fülöp az [origo]-nak elmondta, hogy a tanúk kihallgatása már befejeződött. A feltételezett gyilkost orvosi vizsgálatnak is alávetették, hogy kiderüljön, állt-e a alkohol vagy kábítószer hatása alatt. A vizsgálat eredménye délutánra várható.