Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

SMS-ben kérdezhetik a tanárokat a diákok

Vágólapra másolva!
Emelt díjas SMS-ben kérdezhetnek a tanároktól annak a számítástechnikai tanfolyamnak a résztvevői, amely márciusban indul az egri főiskolán. A távoktatás jellegű képzésre egyelőre csak helyiek jelentkezését várják, a tanórákat ugyanis az Eger körzetében fogható helyi tévén sugározzák majd.
Vágólapra másolva!

Magyarországon eddig egyedülálló formában indít távoktatásos számítástechnikai tanfolyamot az egri Eszterházy Károly Főiskola és a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézete (MTA SZTAKI). A kezdeményezés lényege, hogy a márciustól induló ECDL Start tanfolyam résztvevői tévén nézik a tanórát, és közben felmerülő kérdéseiket SMS-ben teszik fel a tanárnak.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A főiskola munkatársa, Szabóné Kiss Zsuzsa az [origo]-nak elmondta, hogy a tanműsorokat az egyik helyi csatorna, a Líceum TV adja majd le. Ezen a csatornán napközben csak hirdetések láthatóak, egy szerződés értelmében azonban esténként nyolctól tízig a főiskoláé a képernyő. Az ECDL tanfolyam óráit hetente egyszer, 45 percben fogják sugározni szintén esténként. Mivel a csatornát csak Eger körzetében lehet fogni, így a kísérleti jellegű tanfolyamra is csak helyiek jelentkezését várják.

Az MTA SZTAKI munkatársa kérdésünkre elmondta, hogy a 45 perces tanműsor két 15 perces előre rögzített részből áll majd, a fennmaradó időben pedig a stúdióban tartózkodó tanár élőben válaszol az SMS-ben beküldött kérdésekre. Az SMS-ek várhatóan emelt díjasak lesznek, de ahogy a SZTAKI munkatársa fogalmazott, a díj nem lesz olyan magas, mint például egy "szexműsorban".

A tévéműsorokat bárki megnézheti és bárki tanulhat belőlük, a tanfolyamhoz kapcsolódó oktatócsomagot azonban csak a fizetős résztvevők kapják meg. Ők emellett nemcsak SMS-ben, hanem e-mailben is tehetnek fel kérdéseket a tanároknak, és értelemszerűen csak nekik van lehetőségük arra is, hogy vizsgát tegyenek, és ezzel oklevelet szerezzenek számítástechnikai tudásukról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről