Nem jelentik fel Ragátsot

Vágólapra másolva!
Az MTV kuratóriumi elnöksége nem vizsgálja tovább Ragáts Imre távozó tévéelnök felelősségét a bukását okozó szerződés miatt. Ragáts Imrét így már biztosan nem jelentik fel, de munkatársai ellen még vizsgálódnak. Döntöttek arról is, hogy Pinke György jelenlegi alelnököt javasolják ügyvezetőnek az MTV nagykuratóriumának.
Vágólapra másolva!

A Magyar Televízió keddi kuratóriumi elnökségi ülése után Czeglédi László, a testület MSZP-s elnöke elmondta, hogy Pinke György gazdasági alelnököt javasolják a nagykuratóriumnak a köztévé élére ügyvezetőként az új elnök megválasztásáig. Az elnöki pályázatot még január közepén kiírják.

Forrás: MTI
Lezárták Ragáts ügyét

A kuratóriumi elnök közölte azt is, hogy elkészült az MTV felügyelőbizottságának jelentése arról a szerződésről, amely Ragáts Imre elnök lemondásához vezetett. Ez a jelentés megerősítette a kuratóriumi elnökséget abban, hogy a Ragáts által kötött szerződés érvénytelen, ezért visszakérik a korábban már kifizetett összeget az érintett cégtől.

Ragátsnak azonban nem kell további vizsgálatokra vagy büntetőfeljelentésre számítania. Czeglédi szerint ugyanis a lemondott elnökkel szemben azokat a megbízási szerződésében megfogalmazott szankciókat már alkalmazták, amit alkalmazni tudtak, így Ragátscsal már nincs további teendője a kuratóriumi elnökségnek. Azoknak a munkaviszonyban lévő dolgozóknak azonban, akik ebben a körben érintettek, a felelősségét még tovább vizsgálják.

A kuratóriumi elnök közölte azt is, hogy végkielégítést nem kap az elnök, erről nem is tárgyaltak a keddi ülésen, mert ez fel sem merült. Az elnök ugyanis csak akkor kaphatna végkielégítést, ha a megbízási viszony önhibáján kívül ért volna véget. A kuratóriumi elnökség egyértelmű álláspontja viszont az, hogy nem önhibáján kívül kellett távoznia a Ragáts Imrének. Emellett azért sem foglakoztak a kérdéssel, mert Ragáts nem is támasztott igényt végkielégítésre - mondta Czeglédi.

A múlt héten távozó tévéelnök egészségügyi okokkal magyarázta döntését. Távozásába ugyanakkor nagy valószínűséggel belejátszhat az, hogy a köztévé reklámidejének értékesítésére kiírt titkos szerződések után újabb vitatott megállapodások kerültek elő. A HVG múlt heti számának egyik cikkéből ugyanis kiderült, Ragáts megválasztása után két hónappal az intézmény közalapítványi kuratóriumi elnökségének jóváhagyása nélkül kötött szerződést egy ismeretterjesztő filmsorozat megvásárlásáról nevelt lányának cégével, a piaci árnak állítólag többszöröséért.