Négyes metró: két évre megbénul Budapest

Vágólapra másolva!
Hétfőn aláírta a szándéknyilatkozatot a 4-es metró építéséről Medgyessy Péter miniszterelnök és Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere. A tervezők reményei szerint 2008-ban már járni fog a metró, az ezt megelőző években azonban megbénul Budapest közlekedése - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Medgyessy Péter miniszterelnök és Demszky Gábor főpolgármester hétfőn szándéknyilatkozatot írt alá a 4-es metró építéséről szóló szerződés jóváhagyásáról hétfőn. "Ezt a metrószerződést változatlan formában a Fővárosi Közgyűlés, illetve a kormány elé terjesztjük, ezt követően pedig a pénzügyminiszterrel aláírom a véglegesített szerződést" - mondta a főpolgármester.

A négyes metró építése várhatóan 227 milliárd forintba kerül. A metróépítés évekre meg fogja bénítani Budapest közlekedését. A munkák során le fogják zárni a Kiskörutat, a Kálvin tér egy részét, a Fővám teret, a Műegyetem rakpartnál és a Szabadság hídon háromnegyed évig szünetelni fog a forgalom, a tervezőknek emellett az összes fővárosi útfelújításhoz, a rakpartépítéshez és a Margit híd rekonstrukciójához is alkalmazkodniuk kell - írja a Blikk.