Rendszám-azonosítás a benzinkútnál

Vágólapra másolva!
Idén eddig 26, tavaly 29 benzinkutat raboltak ki, ezért az üzemanyag-forgalmazók úgy döntöttek, szigorítják biztonsági rendszerüket, és erre a közeljövőben négymilliárd forintot fordítanak - írja a Magyar Hírlap. A tervek szerint a jövőben digitális kamerák figyelik a kutakat és rendszám-azonosító berendezést is telepítenek, melyek jelzik, ha lopott autóval álltak be a benzinkúthoz.
Vágólapra másolva!

Idén a tavalyinál valamivel kevesebb, összesen 26 benzinkutat raboltak ki - azonban ez a szám még növekedhet, év végén ugyanis gyakoribbak a támadások. A legnagyobb üzemanyag-forgalmazókat tömörítő Magyar Ásványolaj-szövetség (MÁSZ) úgy döntött, hogy a jövőben a megelőzésre helyezik a hangsúlyt, a biztonság növelésére fordítandó összeg a következő öt évben 3-4 milliárd forintra rúghat - mondta a Magyar Hírlapnak Bozsik Frigyes a szervezet kútbiztonsági csoportjának tagja.

A tervezett intézkedések közt szerepel, hogy a benzinkutakhoz rendszám-azonosító berendezést telepítenek, mely azonnal jelzi, ha más autóhoz való rendszámmal szerelt kocsi állt be a benzinkúthoz. Emellett a jelenlegi analóg üzemű kamerákat digitálisokra cserélik, és a térfigyelő rendszereket később a rendőrségre is bekötik. A jövőben nem lehetne a kasszában százezer forintnál több pénz, ehhez külön széfeket kell majd elhelyezni.