Gettódrogot árulnak Budapesten

Vágólapra másolva!
Kokain helyett az "amerikai gettódrogot", az olcsó angyalport adnak vevőiknek egyes kábítószer-kereskedők Budapesten - írja a Népszabadság. A drogambulanciák több kokainfüggőt is kezelnek angyalpormérgezés tüneteivel. A rendőrség azonban nem számol az angyalpor gyors elterjedésével.
Vágólapra másolva!

Megjelent az "amerikai gettódrog", az angyalpor a hazai drogkereskedőknél. Az olcsó kábítószert kokain helyett árusítják a terjesztők. Funk Sándor, a budapesti Nyírő Gyula Kórház drogambulanciájának vezetője is találkozott már olyan drogbeteggel, akin - bár az illető azt mondta, kokainon kívül más drogot nem fogyasztott - a PCP, azaz angyalpor mérgezési tüneteit fedezték fel.

Az ORFK illetékesei szerint - bár már kapható - még nem terjedt el az angyalpor. A rendőrség is tud róla viszont, hogy a kokainfogyasztók közül többen angyalport vásároltak kokaináron. "Nem elég, hogy drogot árusítanak, a fogyasztóikat is becsapják" - mondta egy rendőrtiszt, aki szerint addig nem kell tartani az angyalpor elterjedésétől, ameddig a drogpiac telített a szemenként 150-300 forintos áron kínált holland ecstasyval. A könnyű drognak számító marihuána hatóanyag-tartalma ugyanakkor jelentősen megnőtt az utóbbi időben - írja a Népszabadság.