Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Idén nem lesz adóssága a rendőrségnek

Vágólapra másolva!
Idén várhatóan adósság nélkül zárja az évet a rendőrség - a takarékossági intézkedéseknek köszönhetően. Ugyan a tervezettől hárommilliárd forinttal elmaradtak a bevételek, és évközben egymilliárdos elvonás is történt, csak néhány számla kifizetése csúszik át januárra. Az idei mérlegben ugyanakkor még nem számolták bele az elmaradt ruhapénzek és az adónyomozók készenléti díjának kifizetését - írja a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

Várhatóan nem lesz adóssága a rendőrségnek az év végén, csupán néhány számlájának kiegyenlítése csúszik januárra. Nincs kifizetetlen túlóra, nem kell leállnia járműveknek, égnek a lámpák és mindenütt megy a fűtés - írja a Magyar Hírlap.

A lap szeriont a megyei kapitányságok gazdasági igazgatói a hét közepén egyeztettek költségvetési elvárásaikról. Az 1,1 milliárdos év közbeni megvonás, és az, hogy idén hárommilliárd forinttal alulteljesítették az eredetileg tervezett hétmilliárdos bevételi terveket, komoly megszorításokat tett szükségessé.

Sipos Gyula dandártábornok, a rendőrség gazdasági igazgatója szerint jövőre ez változni fog, mivel figyelembe véve a lehetőségeket csupán 4,63 milliárdnyi bevételt terveztek 2004-re.

Idén négymilliárd forintos fejlesztést hajtottak végre, összesen 320 új gépkocsit (Skodákat, Opeleket, Fordokat) állítottak szolgálatba, és ha lassabban is, de folytatódott a lőfegyverek cseréje: több százan kaptak új pisztolyt idén. Bővítették az informatikai hálózatot, hamarosan befejezik a ruházat cseréjét, és vásároltak új golyóálló mellényeket is. Sok városi kapitányságot újítottak fel, több helyen új építésű épületekbe költözhettek a rendőrök.

Az idei év mérlegébe ugyanakkor még nem kalkulálták bele a ruhapénz kifizetését. Ez összesen egymilliárd forintot jelent, és jövőre húzódik az APEH-től átvett Pénzügyi Nyomozó Igazgatóság munkatársai elmaradt készenléti díjának kifizetése is. Az adóhatóság által felhalmozott tartozás 645 millió forint - írja a Magyar Hírlap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről