Eltemették az Irakban lelőtt magyar fiút

Vágólapra másolva!
Eltemették az Irakban meghalt Varga-Balázs Pétert pénteken, Győrött. A civilként háborús övezetben dolgozó fiatalembert november 17-én amerikai katonák lőtték le, mert öngyilkos merénylőnek vélték.
Vágólapra másolva!

Pénteken eltemették Varga-Balázs Pétert Győrött. A győri egyetemistát gyászolók százai kísérték utolsó útjára. A Szentlélek-templomban felállított ravatalnál Mádl Dalma, a köztársasági elnök felesége kifejezte részvétét a gyászoló család tagjainak. A 27 évesen meghalt fiatalembert Benkovich Ferenc plébános, pápai prelátus búcsúztatta szentmise keretében. A plébános emlékező beszédében elmondta, hogy Varga-Balázs Pétert 9 éves korától édesanyja egyedül nevelte. A fiatalember a Pécsi Tudományegyetemen ötödéves bölcsész hallgató volt, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen pedig negyedévesként hallgatott jogot. A temetésén részt vett Balogh József, Győr polgármestere és a város több országgyűlési képviselője.

A fiatalember, aki november 17-én vesztette életét Irakban, civilként dolgozott a háborús övezetben. A halála körülményeit helyszínen vizsgáló két magyar diplomata korábban elmondta: öngyilkos merénylőnek vélték, ezért adtak le célzott lövést amerikai katonák a Varga-Balázs Péter által vezetett járműre, amely nagy sebességgel közeledett egy ellenőrző ponthoz. A tényfeltáró bizottság megállapítása szerint a fiatalember nem vette észre az amerikai katonák fényjelzéseit és a levegőbe leadott figyelmeztető lövéseket sem.