Vizsgálják a SZBEI vezetője érintettségét

Vágólapra másolva!
Belső vizsgálatot rendelt el az országos rendőrfőkapitány, hogy tisztázzák Molnár Csaba rendőr alezredes, a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság () pénzmosás elleni osztály vezetőjének érintettségét - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet keddi cikke, valamint a Nemzetbiztonsági Hivatal kedd délután az ORFK vezetőjéhez eljuttatott "szigorúan titkos" minősítésű összefoglaló jelentése alapján rendelte el Salgó László a belső vizsgálatot - közölte Garamvölgyi László. Elmondta: a vizsgálat lefolytatásával az országos rendőrfőkapitány Bolcsik Zoltán dandártábornokot, a SZBEI igazgatóját bízta meg. Hozzátette: a vizsgálat eredményéről a rendőrség tájékoztatni fogja a közvéleményt.

A Magyar Nemzet keddi számában megjelent cikk értesülése szerint megdönthetetlen bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy Molnár Csaba kapcsolatban állt arab pénzváltókkal. A lap azt írja: "Az arab alvilági körökkel állítólag meglévő, ,az elfogadhatónál és a normálisnál sokkal mélyebb kapcsolat, megkérdőjelezi az alezredes elfogulatlanságát többek között a K&H Equities Rt.-nél történt sikkasztás és pénzmosás kapcsán indult nyomozásban."