Nem tüntethet törvényesen a Lelkiismeret '88

Vágólapra másolva!
Nem vonulhat Medgyessy Péter háza elé a Lelkiismeret '88 Csoport, mivel a szervezet által kezdeményezett fáklyás felvonulást a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Fővárosi Bíróság is megtiltotta. A rendőrség közleménye szerint, amennyiben a csoport mégis megtartja a demonstrációt, akkor "a rendelkezésére álló összes törvényes eszközzel és lehetőséggel élve" lépnek fel "a közbiztonság, valamint a közlekedés rendjének fenntartása érdekében".
Vágólapra másolva!

Nincs törvényes lehetőség a Lelkiismeret '88 Csoport hétfő estére meghirdetett demonstrációjának megtartására - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Kommunikációs Osztálya hétfői közleményében. A szélsőjobboldali nézeteket valló csoport fáklyás felvonulást hirdetett a BAH-csomóponttól Medgyessy Péter miniszterelnök házáig, azt azonban sem a BRFK, sem a Fővárosi Bíróság nem engedélyezte. A rendőrség közleménye szerint "a Budapesti Rendőr-főkapitányság a megtiltott demonstráció törvényellenes megtartása esetén a rendelkezésére álló összes törvényes eszközzel és lehetőséggel élve, mindent megtesz törvényes kötelezettsége, a közrend, a közbiztonság, valamint a közlekedés rendjének fenntartása érdekében".

Kocsis Imre, a Lelkiismeret '88 Csoport elnöke vasárnap sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy módosított feltételekkel pénteken újabb beadvánnyal élt a szervezet, de mivel még nem érkezett válasz a rendőrség részéről, ezért úgy döntöttek, hogy megtartják a hétfőre tervezett fáklyás felvonulást.

A Lelkiismeret '88 csoport még november 24-én jelentette be tüntetését, melynek során a BAH-csomóponttól a miniszterelnök Stromfeld Aurél úti otthona elé kívánnak vonulni, a tavalyi Medgyessy-Nastase-találkozóra "emlékezve". A szervezet november 26-án, szerdán kapta kézhez a rendőrség tiltó határozatát, és csütörtökön kérte a Fővárosi Bíróságtól annak felülvizsgálatát. A Fővárosi Bíróság múlt pénteki tájékoztatása szerint elutasította felülvizsgálati kérelmet, törvényesnek találva a BRFK közlekedésbiztonsági okokra hivatkozó határozatát.