Színesebben öltöztetik a parlament őreit

Vágólapra másolva!
Kevésbé katonai jellegű egyenruhát kapnak jövőre a Köztársasági Őrezred tisztjei, akik a parlament biztonságára vigyáznak. A teljesen keki színű egyenruhát fekete nadrág és világoszöld ing váltja fel. Egy garnitúra szolgálati ruha több mint negyedmillió forintba kerül.
Vágólapra másolva!

A rendőrségi egyenruha megújításával egyidőben új szolgálati ruhát terveztek a szervezetileg az ORFK-hoz tartozó Köztársasági Őrezrednek is. A parlament biztonságára felügyelő tisztek jövőre a jelenleginél kevésbé katonai jellegű egyenruhát kapnak: a tiszta keki színű uniformist fekete nadrág, világoszöld ing és sötétzöld kabát váltja fel. Az új egyenruhák árával kapcsolatban megtudtuk: egy garnitúra 267 ezer forintba kerül.

Az őrezred egyenruhája mindig eltért színben a rendőri egyenruhától, csak a fazonja azonos - mondta az [origo]-nak Szűcs István, a Köztársasági Őrezred gazdasági igazgatója, aki azt még pontosan nem tudta megmondani, hogy az új egyenruhák mikorra készülnek el. A koronára vigyázó díszőrök egyenruhája is különbözik a parlamenti kapuknál szolgálatot teljesítőkétől, az új egyenruha inkább hasonlít majd a díszőrökére, mint a jelenlegi.